Alle verhalen van De Waal Kozijnen op één pagina.

Doorzoek de website

De verhalen van De Waal

Het verhaal van: Dennis Lotens

Een slager die via een straatverlichtingsbedrijf terechtkomt bij een kozijnfabrikant. Gebruikelijk? Nee. Bijzonder verhaal? Dat wel. Dennis Lotens (52) kan het weten. Het is het pad dat hij bewandelde. Onlangs trad Dennis in dienst bij De Waal Kozijnen als productleider. “De branches zijn verschillend, maar het kunstje is hetzelfde”, vertelt hij.

Het verhaal van: Dennis Lotens

Het verhaal van: Chelsea Schreurs van AkzoNobel

Wie onze zusteronderneming Merkx Kozijnen volgt op sociale media, kon via hun kanalen al een uitgebreid interview lezen met Chelsea Schreurs, technisch adviseuse bij onze vaste verfleverancier Akzonobel. Inmiddels heeft Chelsea ook met ons uitgebreid de tijd genomen voor een kop koffie. We spraken met haar over de voordelen van spuitrobots, onze jarenlange samenwerking en meer.

Het verhaal van: Chelsea Schreurs van AkzoNobel

Het verhaal van: André van den Bogaard

Aan het einde van de zeros komt hij aan boord bij De Waal Kozijnen. Wegens omstandigheden verlaat hij ons team in 2011. Tien jaar later keert hij terug. “En dat is het beste dat me kon overkomen”, vertelt allround timmerman André van den Bogaard.

Het verhaal van: André van den Bogaard
Andre van den Bogaard De Waal Kozijnen

Het verhaal van: Sem Bambacht

(Jonge) handjes in de timmerindustrie zijn zeldzaam anno 2024. Gelukkig zijn er nog steeds mensen die hun werkgeluk vinden in de technische sector. Sem Bambacht (18) is zo iemand; hij volgt een leerwerktraject bij De Waal Kozijnen. We spreken met Sem over zijn passie voor houtbewerking, zijn dagelijkse bezigheden en meer.

Het verhaal van: Sem Bambacht

Het verhaal van: Flip Mol

Maak kennis met onze nieuwste Kozijnmaker: Flip Mol! Flip bekleedt sinds begin maart de functie van projectleider en voelt zich al helemaal thuis bij De Waal Kozijnen: “Er heerst hier een waar familiegevoel.”

Het verhaal van: Flip Mol
Flip Mol, projectleider bij De Waal Kozijnen in Veen

Ontmoet onze nieuwste Kozijnmakers: Bart Veenbrink, Rob Dierssen en Bas Blankestijn

In het derde kwartaal van 2023 opende Kozijnmakers een nieuw kantoor in Veenendaal (provincie Utrecht). Inmiddels is een groot deel van de werkplekken bezet. Onze nieuwe collega’s Bart Veenbrink (52), Rob Dierssen (41) en Bas Blankestijn (27) ondersteunen de werkvoorbereiding en calculatie vanuit Veenendaal Office. Het drietal vertelt meer over hun komst én de toekomstvisie van Kozijnmakers.

Lees meer

Vako Kozijntechniek wordt onderdeel van Kozijnmakers

Met de toevoeging van Vako Kozijntechniek uit Bolsward (Friesland) aan Kozijnmakers ontstaat een sterke groep ondernemingen in de timmerindustrie. Kozijnmakers zal vanaf heden bestaan uit Merkx Kozijnen, De Waal Kozijnen en Vako Kozijntechniek. Alle drie de bedrijven zijn van oorsprong een familiebedrijf.

Lees meer

Kozijnmakers vestigt nieuw kantoor in Veenendaal

Met trots kondigen wij de opening aan van ons nieuwste kantoor in Veenendaal, gevestigd op het adres Lunet 3. Als de Kozijnmakersgroep, bestaande uit Merkx Kozijnen in Dongen en De Waal Kozijnen in Veen, zetten wij hiermee een belangrijke stap in onze voortdurende groei en toewijding aan onze klanten.

Kozijnmakers vestigt nieuw kantoor in Veenendaal
Kozijnmakers vestigt nieuw kantoor in Veenendaal

Het verhaal van: Robin Donkersloot

Ontmoet onze nieuwe collega Robin Donkersloot. Robin werkte dertien jaar als heftruckchauffeur en is inmiddels een zeer gewaardeerde collega binnen ons afmontageteam. Onder het genot van een kop koffie vertelt hij over zijn loopbaan, privéleven en meer.

Het verhaal van: Robin Donkersloot
Robin Donkersloot, timmerman bij De Waal Kozijnen

Het verhaal van: Marco Copier

Marco Copier kwam ooit als jonge knaap binnen bij de Kozijnmakers groep. Hij ging aan de slag als junior werkvoorbereider. Inmiddels is hij vanuit zijn rol als projectvoorbereider een belangrijke spil in onze organisatie. We spreken met Marco over het pad dat hij bewandelde, een goede balans tussen werk en privé en meer.

Het verhaal van: Marco Copier
Marco Copier, projectvoorbereider bij De Waal Kozijnen

Het verhaal van: Twan van Rossum

Maak kennis met de nieuwe commercieel manager van Kozijnmakers: Twan van Rossum. Onze aanstaande collega uit Den Bosch treedt vrijdag 1 september in dienst. Slechts één dag later viert hij zijn 54ste verjaardag. Genoeg om naar uit te kijken dus. Samen met Twan blikken we terug op zijn loopbaan én vooruit op zijn nieuwe functie.

Het verhaal van: Twan van Rossum

Twan van Rossum, commercieel manager bij Kozijnmakers BV

Het verhaal van: Ruud Roijmans

Afgelopen jaar was hij ruim een maand in Noorwegen, een paar weken in de Pyreneeën en een tijdje in Mont-Saint-Michel. Het tweede halfjaar van 2022 bracht hij voornamelijk door in… Veen. Maak kennis met onze nieuwe collega Ruud!

Het verhaal van: Ruud Roijmans
Ruud Roijmans De Waal Kozijnen Veen Merkx Kozijnen Dongen Kozijnmakers

Het verhaal van: Netty de Groot

Loop je ons kantoor binnen, dan loop je Netty tegen het lijf. De vrolijke dame uit Midden-Brabant is verantwoordelijk voor de complete bedrijfsadministratie. En hoewel Netty pas sinds april 2022 bij De Waal werkt, voelt dat niet zo. “Het voelt alsof ik hier al jaren rondloop”, aldus Netty.

Lees meer
Netty-de-Groot-De-Waal-Kozijnen-in-line

Het 25-jarige verhaal van: Gerrit van Genderen

“Als ik ergens aan begin ga ik er de volle honderd procent voor”, vertelt Gerrit. Gerrit is deze week officieel 25 jaar werkzaam bij De Waal. “De afgelopen kwart eeuw veranderde er veel, in positieve zin.” Samen met ‘onze’ Gerrit blikken we terug én vooruit op zijn loopbaan.

Lees meer

Het verhaal van: Bert van Genderen

Als je vóór je vijftigste al 25 jaar bij hetzelfde bedrijf werkt, dan is dat iets unieks. Zeker in een tijd waarin job-hoppen en tekorten op de arbeidsmarkt een grote rol spelen. Samen met collega Bert blikken we terug op zijn afgelopen 25 jaar bij De Waal Kozijnen. “En de volgende 25”, grinnikt hij.

Lees meer

De directie wordt 100 procent eigenaar van Kozijnmakers

De directie van Kozijnmakers bestaande uit Bart van Leijsen, Wilfred Barenbrug en Paul Verweijen vergroot haar aandelenbelang. Na de overname bezit de directie samen 100 procent van de aandelen in de Kozijnmakers groep die bestaat uit Merkx Kozijnen en De Waal Kozijnen.

Lees meer

Het verhaal van: Sander van Herwaarden

Wat doe je als je zo’n twaalf jaar bij Defensie werkt en weinig know-how hebt van de bouwsector? Juist, dan spring je aan boord bij een bedrijf dat hierin actief is. Logische stap? Misschien niet. Goede zet? “Absoluut”, aldus Sander. Sander vertelt over zijn loopbaan, de kracht van De Waal volgens hem en meer.

Lees meer

Het verhaal van: Mariëtte de Heer

“Bij De Waal heb je geen roddeltantes. Iedereen is lekker ‘recht voor z’n raap.’” Mariëtte de Heer werkt sinds het najaar als allrounder in onze kunststof productie en heeft het naar eigen zeggen ‘heerlijk naar haar zin.’ Onder het genot van een kop koffie vertelt ze meer over haar functie.

Lees meer

Maarten met pensioen: “het wordt wennen, maar ik heb er zin in”

Meer dan 30 jaar was Maarten Honcoop een vaste spil binnen ons team. Afgelopen woensdag reed hij voor de laatste keer naar zijn werkplek: sinds woensdagavond geniet de man uit ons eigen Veen van een welverdiend pensioen. Samen met hem blikken we terug op zijn prachtige loopbaan.

Lees meer

Wij denken met u mee

Kosten besparen door nóg efficiënter te werken? Het maximale uit een project halen? De Waal denkt graag actief met u mee.

Meer informatie