Bert van Genderen over werken bij De Waal Kozijnen en meer.

Doorzoek de website

Het verhaal van: Bert van Genderen

Als je vóór je vijftigste al 25 jaar bij hetzelfde bedrijf werkt, dan is dat iets unieks. Zeker in een tijd waarin job-hoppen en tekorten op de arbeidsmarkt een grote rol spelen. Samen met collega Bert blikken we terug op zijn afgelopen 25 jaar bij De Waal Kozijnen. “En de volgende 25”, grinnikt hij.

 

Bert kwam in 1997 binnen als voorman/timmerman in de buitendienst en is inmiddels al jaren chef logistiek. Hij vertelt hoe dit alles tot stand kwam. “Via oud-collega Maarten Honcoop kwam in bij De Waal Kozijnen terecht. Een mooi bedrijf om mezelf als jonge allround timmerman te ontwikkelen.” Bert vervolgt: “helaas werd ik in 2000 gediagnostiseerd met reuma. Dat zorgde beetje bij beetje voor complicaties op de werkvloer. Al met al was het werk wel te doen, totdat ik in 2003 een schildklieroperatie onderging. Door de operatie verergerde mijn reumaklachten en werd het steeds lastiger mijn functie te vervullen.”

Carrière switch

Vanwege Berts werkethos en loyaliteit deed men er alles aan om een alternatieve, passende functie voor hem te creëren binnen De Waal Kozijnen. Medio 2004 veranderde Berts dag invulling van timmermansactiviteiten naar een stukje logistiek. “Dat begon met simpele werkzaamheden. Denk aan het uitzoeken van gereedschap en het verwerken van pakbonnen”, legt Bert uit. Inmiddels ziet zijn functie er heel anders uit. “Langzaam maar zeker groeide ik in de rol van chef logistiek. Dagtaken waar ik mij nu mee bezighoud zijn bijvoorbeeld het magazijnbeheer, laden en lossen, hang- en sluitwerk uitzoeken, hout bestellen, het coördineren van transport en het inregelen van VCA en KOMO gerelateerde zaken. Ook het bij- en onderhouden van het machinepark en het rijdend materieel komt aan bod.” Zijn ‘nieuwe’ rol bevalt hem ontzettend goed. “Ik ben De Waal ontzettend dankbaar voor alle kansen die ik krijg en voor het feit dat ik te allen tijde aan boord mocht blijven. Ik heb veel vrijheid en afwisseling binnen mijn functie. Dat maakt dat ik ’s ochtends met een glimlach naar het werk ga en einde middag met een voldaan gevoel thuiskom.”

Investering

Afgelopen zomer schaften we een nieuwe heftruck aan, iets waar Bert ontzettend blij mee is. “Het maakt het werk op alle vlakken een stuk makkelijker. De vorige heftruck was al 21 jaar oud en had 29.000 werkuren op de teller. De accu was zestien(!) jaar oud en aan vervanging toe. De nieuwe heftruck heeft een zijshift, komt tachtig centimeter hoger en heeft werklampjes. Een super investering als je het mij vraagt.”

Ook de zijlader van De Waal is al op leeftijd. Desondanks werkt deze nog goed. “Wanneer je zuinig omgaat met spullen en deze goed onderhoudt, dan gaan deze lang mee. De zijlader is 16 jaar oud, maar werkt nog volledig naar behoren.” Bert vervolgt: “we werken op alle fronten hard om onze werkplaats en gereedschappen netjes te houden. Dat maakt het werk zó veel fijner.”

Word Berts collega

Toekomst

Bert kijkt met een goed gevoel richting de toekomst. “De Waal groeit als organisatie en ik groei daar graag in mee. Door de jaren heen vind ik het werk alleen maar prettiger geworden. Dat is een goed teken: ik zie mijn werk meer als hobby dan als ‘must.’ Op naar de volgende 25 jaar!

Wij denken met u mee

Kosten besparen door nóg efficiënter te werken? Het maximale uit een project halen? De Waal denkt graag actief met u mee.

Meer informatie