Gerrit van Genderen over zijn 25-jarig jubileum bij De Waal en meer.

Doorzoek de website

Het 25-jarige verhaal van: Gerrit van Genderen

“Als ik ergens aan begin ga ik er de volle honderd procent voor”, vertelt Gerrit. Gerrit is deze week officieel 25 jaar werkzaam bij De Waal. “De afgelopen kwart eeuw veranderde er veel, in positieve zin.” Samen met ‘onze’ Gerrit blikken we terug én vooruit op zijn loopbaan.

 

Na zijn middelbareschooltijd begint Gerrit aan een baan als timmerman. Ondanks dat hij piepjong is, krijgt hij al snel een hoop verantwoordelijkheid. “Alleen timmeren vond ik simpelweg niet uitdagend genoeg. Ik deed eind jaren negentig mee aan het Nederlands Kampioenschap Timmeren, waar ik eerste werd. Bij het Wereld Kampioenschap werd ik gedeeltelijk derde. Dat was ontzettend gaaf, maar opende wel mijn ogen: er is meer dan alleen timmeren.” Rond zijn achttiende neemt Gerrit een stagiair mee op pad. “De stagiair reed naar alle bouwplaatsen, want ik had nog geen rijbewijs”, lacht hij. “Maar ik vond het op die leeftijd al uitdagend om – naast de reguliere timmerwerkzaamheden – nevenzaken te regelen, zoals dus bijvoorbeeld het begeleiden van een stagiair”, legt hij uit.

Een nieuw hoofdstuk

In 1997 treedt Gerrit op 21-jarige leeftijd bij ons in dienst. Hij volgt op dit moment een cursus tot uitvoerder. “Dat ik een bredere functie met meer verantwoordelijkheden wenste was de voornaamste reden dat ik bij De Waal solliciteerde.” Oud-eigenaar Ot de Waal verlangt dat Gerrit voordat hij start als uitvoerder eerst ‘integreert’ binnen het bedrijf. Drie maanden bouwplaats, drie maanden kozijnfabriek en drie maanden in de interieurbouw.* “Na drie maanden zat ik op kantoor”, grinnikt Gerrit. “Het was duidelijk wat mijn rol binnen het bedrijf werd. Een half jaar werkplaats was niet meer nodig.” Al snel bekleedt Gerrit de functie van uitvoerder/werkvoorbereider.

 

*De Waal Kozijnen produceert tegenwoordig geen interieurartikelen meer.

Groei

De jaren erna groeit De Waal en Gerrit groeit mee. Hij bereikt de functie van bedrijfsleider en is medeverantwoordelijk voor de innovaties binnen het bedrijf. Gerrit: “nieuw indelingen in de productie, de aanschaf van nieuwe machines, de start van een kunststof productielijn: ik werd overal bij betrokken. Dat maakte dat ik mij al snel enorm gewaardeerd voelde bij De Waal.” Hij vervolgt zijn uitspraak met een eerlijk antwoord: “als dat niet het geval was geweest, had ik waarschijnlijk al ergens anders gewerkt.” Volgens Gerrit is de verhouding tussen werkgever en werknemer als een relatie. “Het vergt loyaliteit vanuit beide partijen. Je begint ergens aan en daar ga je voor.”

Word collega van Gerrit

Variatie

Volgens Gerrit zijn renovatiewerkzaamheden het meest uitdagend. “Daar kan ik al mijn ideeën in kwijt. Bij nieuwbouw word je deels overgeleverd aan de visie van een architect. Bij renovatiewerk verrichten wij onder andere het tekenwerk van A tot Z. We denken mee vanuit de klantpositie en verzorgen meer dan de levering van kozijnen. Van advies tot bouwkundige aansluitingen: we bieden volledige service met altijd een gepast en eerlijk antwoord.”

 

Mijlpaal

Deze week is Gerrit 25 jaar in dienst. Een prachtige mijlpaal. Onder het genot van een stuk gebak overhandigt de directie Gerrit een bos bloemen. Hij ontvangt een cadeaubon – dit gaat gepaard met een speech van de directie. Gerrit: “dat geeft een heel goed gevoel. Ik kijk ernaar uit de komende jaren bij De Waal te blijven plakken.” Volgens hem ziet de toekomst van het bedrijf er rooskleurig uit. “Alle neuzen staan dezelfde kant op. De overname van anderhalf jaar terug wordt door iedereen positief ervaren.” De 46-jarige collega sluit af: “we gaan er de volle honderd procent voor.”

Wij denken met u mee

Kosten besparen door nóg efficiënter te werken? Het maximale uit een project halen? De Waal denkt graag actief met u mee.

Meer informatie