Mariëtte de Heer over werken bij De Waal Kozijnen en meer.

Doorzoek de website

Het verhaal van: Mariëtte de Heer

“Bij De Waal heb je geen roddeltantes. Iedereen is lekker ‘recht voor z’n raap.’” Mariëtte de Heer werkt sinds het najaar als allrounder in onze kunststof productie en heeft het naar eigen zeggen ‘heerlijk naar haar zin.’ Onder het genot van een kop koffie vertelt ze meer over haar functie.

 

Op oktober 2021 treedt Mariëtte in dienst. De 31-jarige dame uit Hardinxveld verruilt een multinational voor een lokale kozijnfabrikant in het pittoreske Veen. “Dat bevalt mij vanaf dag één goed. Heerlijk vond ik het, om van zo’n enorm bedrijf naar een MKB’er te gaan. Binnen De Waal weet je waar je aan toe bent, je bent geen nummertje”, besluit Mariëtte. Vanaf het eerste moment word ik lekker opgenomen in het team. Dat maakt dat ik ’s ochtends met een glimlach naar het werk rijd.”

Een omgeving van kroegpraat en mannenhumor

Over het algemeen werken er bij bedrijven als De Waal meer mannen dan vrouwen in de productie. Dat interesseert Mariëtte niet zo veel, stelt ze. “Ik vind het wel lekker om in deze setting te werken. Iedereen is lekker recht voor z’n raap. Bij De Waal heb je geen roddeltantes. Men behandelt mij gewoon als ieder ander en dat vind ik prettig.” Jet vervolgt: “Maar als ik iets moet tillen wat echt zwaar is, dan schiet er altijd iemand te hulp. En dat waardeer ik.”

Van crea-bea naar kozijnfabrikant

Op de vraag hoe Mariëtte in het productiewerk belandde, antwoordt ze: “Na de middelbare school volgde ik de opleiding interieuradviseur. Dat was niet helemaal mijn ding, maar in dat vak zie je wel een hoop technische aspecten voorbijkomen. Na diverse banen ontdekte ik dat ik het echt tof vind om met mijn handen te werken.” Jet geeft aan ook in haar vrije tijd graag met haar handen bezig te zijn. “Als ik vrij ben houd ik mij geregeld bezig met ‘mixed media’, een vorm van kunst en creatie. Wellicht dat daar die link met het kozijnambacht ligt”, glimlacht ze.

Word collega van Mariëtte

Afwisseling op de werkvloer

Ook over de inhoud van het werk is Mariëtte lovend. “Het leuke aan het werk vind ik de afwisseling en de vrijheid. Waar ik het ene moment aan het lassen ben, monteer ik op het andere moment een raam in een kozijn. Daarbij vormen mijn collega’s en ik een sterk team in de kunststoftak. Die factoren samen zorgen dat het werk uitdagend blijft en de dagen lekker snel gaan”, aldus Mariëtte.

Wij denken met u mee

Kosten besparen door nóg efficiënter te werken? Het maximale uit een project halen? De Waal denkt graag actief met u mee.

Meer informatie