Sander van Herwaarden over werken bij De Waal Kozijnen en meer.

Doorzoek de website

Het verhaal van: Sander van Herwaarden

Wat doe je als je zo’n twaalf jaar bij Defensie werkt en weinig know-how hebt van de bouwsector? Juist, dan spring je aan boord bij een bedrijf dat hierin actief is. Logische stap? Misschien niet. Goede zet? “Absoluut”, aldus Sander. Sander vertelt over zijn loopbaan, de kracht van De Waal volgens hem en meer.

 

Tijdens zijn loopbaan bij Defensie besluit Sander een deeltijdstudie Bedrijfskunde te volgen. Aan het eind van deze opleiding belandt hij bij De Waal Kozijnen, zo legt hij uit. “Destijds kreeg ik geen afstudeeropdracht gevonden bij Defensie. Via-via belandde ik bij De Waal om mijn studietraject af te ronden.” Dat met succes: Sander behaalde halverwege 2019 zijn diploma. “Enkele maanden later werd ik door (toenmalig) directeur Ot de Waal gevraagd permanent aan boord te komen bij De Waal. Na enkele gesprekken stond mijn besluit vast om deze uitdaging aan te gaan”, vertelt de man uit Haaren.

Breed scala aan werkzaamheden

Inmiddels bekleedt Sander de functie van projectleider. Zijn functie loopt erg uiteen, stelt hij. “De rol die ik uitoefen bij De Waal varieert sterk. Zo houd ik mij naast de aansturing van projecten bezig met onder meer klantcontact en personeelszorg, maar ook met het aan- en bijsturen van de werkplaatsen.” Zijn eerdere gebrek aan kennis en ervaring in de bouw belemmerden zijn ontwikkeling niet. “Met een gezonde dosis leergierigheid en commitment kun je een hoop compenseren”, glimlacht/knipoogt hij.

Overeenkomsten in defensie en bouwsector

Sander geeft aan dat er – tegen verwachtingen van de buitenwereld in – een aantal overeenkomsten zijn tussen Defensie en de bouwsector. “De normen en waarden die men hanteert bij Defensie, stroken in mijn ogen met die in de bouw. Geen gedoe, afspraak is afspraak. De Waal verzorgt productie en levering van A tot Z. Het begint bij het inmeten en gaat via een stukje logistiek richting de aftimmering, montage en nazorg. Dat moet gewoon 100% zijn.”

Word Sanders collega

Hout en kunststof

Op dit moment is Sander bezig met de begeleiding van diverse projecten. Eén daarvan is onlangs afgerond en betrof de levering van kozijnen voor maar liefst 314 woningen in Oosterhout. “Een prachtig werk als je het mij vraagt. Iedere dag ging er één volle bok met kozijnen voor twee woningen de deur uit. Kunststof kozijnen aan de ene zijde van de bok, houten kozijnen aan de andere.” Sander vervolgt: voor dit project zijn de voor- en achterdeurkozijnen uitgevoerd in hout en de kozijnen van de woonkamer aan de voor- en achterzijde in kunststof.” Hij vertelt verder: “door de levering van houten én kunststofproducten maken wij het verschil. Onze klanten zijn veelal aannemers en vastgoedonderhoudsbedrijven. Door te werken met twee soorten grondstoffen spelen we flexibel in op hun wensen en behoeften.”

Wij denken met u mee

Kosten besparen door nóg efficiënter te werken? Het maximale uit een project halen? De Waal denkt graag actief met u mee.

Meer informatie