André van den Bogaard over werken bij De Waal Kozijnen en meer.

Doorzoek de website

Het verhaal van: André van den Bogaard

Aan het einde van de ‘zeros’ komt hij aan boord bij De Waal Kozijnen. Wegens omstandigheden verlaat hij ons team in 2011. Tien jaar later keert hij terug. “En dat is het beste dat me kon overkomen”, vertelt allround timmerman André van den Bogaard.

 

Na het afronden van de opleiding LTS timmeren gaat André ‘Dré’ van den Bogaard aan de slag in de bouwsector. Met zijn 35 solliciteert hij bij De Waal Kozijnen, waar hij start als montagemedewerker in de buitendienst. Dat bevalt hem goed, maar wegens omstandigheden verlaat hij ons team na slechts twee dienstjaren.

Terugkeer

André treedt in dienst bij verschillende werkgevers, maar weet niet overal zijn draai te vinden. In 2021 komt hij middels een online vacature weer in contact met De Waal Kozijnen. Volgens Dré gebeurt dat precies op het juiste moment. “Bij het bedrijf waar ik destijds werkte, had ik het simpelweg niet naar mijn zin. Ondanks dat ik hier al tien jaar weg was, had ik wel nog steeds een goed gevoel bij De Waal. Om die reden besloot ik dan ook te solliciteren”, aldus André.

Afwisselende job

De inmiddels vijftigjarige collega reageert op een functie als medewerker in onze kunststof kozijnfabriek. “Daar heb ik echter nooit gewerkt”, grinnikt hij. “Er kwam plaats vrij in de andere tak van het bedrijf waarna ik eigenlijk direct terugkeerde tussen het hout.” Vanaf dat moment houdt André zich bezig met het afmonteren alsmede het opsluiten van kozijnen, ramen en deuren. Daarbij gaat hij soms op pad met de buitendienst. “Die afwisseling is heerlijk. Uiteindelijk kreeg ik ook de mogelijkheid om de spuitrobots aan te sturen. Een prachtige kans. Het bedienen van de robots vergt veel aandacht en is niet eenvoudig. Ik kreeg de ruimte om te oefenen en om fouten te maken, iets dat ik enorm kan waarderen. Bij mijn voorgaande werkgever was ik echt een nummertje. Dat gevoel heb ik hier totaal niet. Er wordt interesse getoond en geïnvesteerd in alle mensen die hier werken.”

 

“We maken mooie producten met een team van bevlogen mensen.”
Word collega van André

Frisse wind

Op hetzelfde moment dat André terugkeert bij De Waal, wordt het bedrijf onderdeel van de Kozijnmakers groep. Dat brengt ook de benodigde veranderingen binnen het bedrijf teweeg. Hoe kijkt André naar zijn tweede periode naar De Waal? “Ik had sowieso nooit gedacht ooit terug te komen. Maar ik vind het heerlijk hier. Ik kan doen wat ik het liefste doe en werk met fijne collega’s. Veel personen van destijds lopen hier overigens nog steeds rond, zoals Goof, Bert, Gerrit, Coeno en Elibert. Dat is niet voor niks. Ook zij zien dat het goed gaat met het bedrijf. De oude garde is zich ervan bewust dat de frisse wind nieuwe, positieve dingen brengt.” Hij sluit af: “We maken mooie producten met een team van bevlogen mensen.”

Wij denken met u mee

Kosten besparen door nóg efficiënter te werken? Het maximale uit een project halen? De Waal denkt graag actief met u mee.

Meer informatie