Chelsea Schreurs van AkzoNobel vertelt over De Waal Kozijnen

Doorzoek de website

Het verhaal van: Chelsea Schreurs van AkzoNobel

Wie onze zusteronderneming Merkx Kozijnen volgt op sociale media, kon via hun kanalen al een uitgebreid interview lezen met Chelsea Schreurs, technisch adviseuse bij onze vaste verfleverancier Akzonobel. Inmiddels heeft Chelsea ook met ons uitgebreid de tijd genomen voor een kop koffie. We spraken met haar over de voordelen van spuitrobots, onze jarenlange samenwerking en meer.

 

Chelsea Schreurs (30) komt geregeld op bezoek bij De Waal Kozijnen. Dit onder andere om metingen uit te voeren en te sparren over product- en procesoptimalisatie op het gebied van (gerobotiseerd) spuiten. Dat laatste is iets wat onze fabriek en producten typeert: ons spuitproces is namelijk volledig geautomatiseerd. Iets waar Chelsea klaarblijkelijk enthousiast over is.

“Een robot doet iedere dag hetzelfde”

“Laten we één ding vooropstellen: gerobotiseerd spuiten is niet per se beter of minder dan op de klassieke manier spuiten”, trapt Chelsea af. “Beide vormen van spuiten hebben uiteraard voor- en nadelen. Ik kan echter niet ontkennen dat robotsering binnen onze sector ontzettend populair is. Dat komt onder meer doordat gerobotiseerd spuiten een vrij snel, duurzaam en constant proces is. Een robot doet iedere dag hetzelfde, een mens niet.” Ze vervolgt: “Als alles eenmaal goed is ingesteld, dan blijft het eigenlijk altijd goed gaan.”

 

“Jullie hebben een snel, betrouwbaar en duurzaam systeem.”

 

Duurzaam spuiten

“Dat alles dan vlekkeloos blijft verlopen, zie je ook bij jullie heel duidelijk terug”, zegt Chelsea. Met die uitspraak doelt de Amstelveense dame op het feit dat er maar zelden dingen fout gaan in onze spuiterij. “Jullie hebben een betrouwbaar, snel en duurzaam systeem. Dankzij de spiegelopstelling van de robots kan er aan weerskanten tegelijk worden gespoten.”

 

Voordat onze producten daadwerkelijk gespoten worden, worden deze voorzien van een flowcoat. Deze stof zorgt ervoor dat de poriën van het hout netjes worden gedicht. “Ook het flowcoaten van de producten bevordert het proces en de productkwaliteit. Het gebruik van flowcoating zorgt ervoor dat het hout niet te veel verf ‘opzuigt’, wat jullie proces zeer duurzaam maakt.”

Ideale partner

De Waal Kozijnen heeft in AkzoNobel een ideale partner op het gebied van spuiten. Dat komt doordat het bedrijf voortdurend op de hoogte is van de laatste trends en innovaties omtrent (geautomatiseerd) spuiten. Chelsea licht toe: “Veel van onze klanten maken gebruik van robotisering. Bij gerobotiseerd spuiten is een juiste viscositeit* van de verf nog belangrijker dan bij handmatig spuiten. We beschikken in ons lab over een eigen robot en hebben partnerschappen met de beste robotbouwers van Nederland. Daardoor blijven we bij de tijd en kunnen we voortdurend testen en optimaliseren.”

*Viscositeit is in feite de ‘stroperigheid’ van een vloeistof, wat aangeeft hoe gemakkelijk het stroomt.

Werken bij De Waal? Klik hier!

Lof voor De Waal Kozijnen

Niet alleen over ons spuitproces is Chelsea enthousiast. Ook onze bedrijfscultuur bezorgt haar een glimlach. “De Waal is de afgelopen jaren veranderd van een heel hiërarchische organisatie naar een bedrijf met een open sfeer. De medewerkers hebben altijd plezier in hun werk, dat merk je gelijk als je hier binnenloopt. Daarnaast worden er mooie investeringen gedaan. Het is niet gek dat de productkwaliteit zo hoog is”, sluit ze af.

Wij denken met u mee

Kosten besparen door nóg efficiënter te werken? Het maximale uit een project halen? De Waal denkt graag actief met u mee.

Meer informatie