Dennis Lotens over werken bij De Waal Kozijnen en meer

Doorzoek de website

Het verhaal van: Dennis Lotens

Een slager die via een straatverlichtingsbedrijf terechtkomt bij een kozijnfabrikant. Gebruikelijk? Nee. Bijzonder verhaal? Dat wel. Dennis Lotens (52) kan het weten. Het is het pad dat hij bewandelde. Onlangs trad Dennis in dienst bij De Waal Kozijnen als productieleider. “De branches zijn verschillend, maar het kunstje is hetzelfde”, vertelt hij.

 

Na de middelbare school volgt Dennis Lotens een opleiding aan de slagersvakschool. Met zijn 25 gaat hij fulltime werken. Hij belandt in de industrieslagerij. Na verloop van tijd wordt Dennis assistent-chef. Geen assistent-chefkok, maar assistent als chef in de dagelijkse bedrijfsoperatie. Niet veel later groeit hij door als productieleider. Hij legt uit hoe dat liep. “Het bedrijf waar ik destijds werkte werd overgenomen. Omdat ik alle kennis en knowhow had werd ik naar voren geschoven. Beetje bij beetje werkte ik niet meer met voedsel, maar met mensen.”

Mes snijdt aan twee kanten

Het managen van persoon en proces spreekt Dennis al snel aan. Daarnaast is hij goed in zijn werk en dus snijdt het mes aan twee kanten. Door de jaren heen vervult de 52-jarige collega uit Sprang-Capelle meerdere leidende rollen in de voedselindustrie. Dat grotendeels op interimbasis. Hij vertelt: “Dankzij mijn slagersachtergrond bleef ik steeds werkzaam in de voedselindustrie. Met het voedsel heb ik echter de laatste – zeg tientallen – jaren niet veel gedaan. Als productieleider draag ik bij aan procesoptimalisatie en het zorgen dat alle neuzen dezelfde kant op komen staan. Die rol is in iedere branche min of meer hetzelfde.”

Van karbonades naar kozijnen

Uiteindelijk verlaat Dennis tóch de voedselindustrie. Hij werkt een tijd bij een bedrijf dat in straatverlichting handelt en solliciteert in het eerste kwartaal van 2024 bij De Waal Kozijnen. “Ik werd getipt over de functie en het leek mij een mooie uitdaging. Na het eerste gesprek kreeg ik een prettig gevoel. Ik heb ook een gesprek in de metaalsector gehad, maar de functie bij De Waal sprak me direct veel meer aan. Niet per se vanwege het product, maar vanwege het bedrijf en de mensen”, aldus Dennis.

Word collega van Dennis

Stip op de horizon

Begin april treedt Dennis in dienst bij De Waal Kozijnen. Hij geeft aan dat hij momenteel veel informatie inwint en aftast wat er gebeurt op en rondom de werkvloer. Wat Dennis’ hoofddoel is binnen zijn nieuwe functie? “Daar heb ik een concreet antwoord op”, zegt hij. “Het bedrijf verbeteren mét een harmonieuze sfeer. Niet met de harde hand. Ik ben een mensenmens. Samen met de mensen ga ik kijken wat er beter kan. Ik kom hier niet om te zeggen: ‘dit moet anders en dit gaan we zo doen.’ Nee, we gaan het samen doen.”

Wij denken met u mee

Kosten besparen door nóg efficiënter te werken? Het maximale uit een project halen? De Waal denkt graag actief met u mee.

Meer informatie