Marco Copier vertelt over zijn verhaal bij De Waal Kozijnen

Doorzoek de website

Het verhaal van: Marco Copier

Marco Copier kwam ooit als jonge knaap binnen bij de Kozijnmakers groep. Hij ging aan de slag als junior werkvoorbereider. Inmiddels is hij vanuit zijn rol als projectvoorbereider een belangrijke spil in onze organisatie. We spreken met Marco over het pad dat hij bewandelde, een goede balans tussen werk en privé en meer.

 

Van begin tot eind

De in Tricht geboren Marco volgde al op jonge leeftijd een bouw gerelateerde opleiding. “Ik ging al in de vierde klas bij een timmerbedrijf aan de slag”, herinnert hij zich. Daar begon zijn reis door de timmerindustrie. “Ik leerde zowel kozijnen als speciaal timmerwerk maken. Dat op de ambachtelijke manier. Helaas kon ik mij daar niet echt verder ontwikkelen. Dat maakte dat ik op zoek ging naar een nieuwe werkgever.” Uiteindelijk kwam hij bij Merkx Kozijnen (zusterbedrijf van De Waal Kozijnen) terecht via een vacature die hij zag op internet. “Bij Merkx heb ik het tot in detail het werkvoorbereidingsvak geleerd. Daarnaast heb ik de software voor CNC-machines mee uitgebouwd”, vertelt hij. Na zes jaar actief te zijn geweest bij Merkx Kozijnen, besloot Marco voor zichzelf gaan werken. Wel liet hij zich door Merkx inhuren als werkvoorbereider. “Het eerste half jaar fulltime, daarna hebben we het langzaam afgebouwd. Ik had altijd al de droom om voor mijzelf te werken.”

Marco Copier, projectvoorbereider bij De Waal Kozijnen

Meer dan alleen werk

Marco, getrouwd en vader van twee, ondervond dat er meer in het leven is dan alleen werken. “Het ondernemerschap is erg tijdrovend, en ik wil ook genoeg tijd en stabiliteit hebben voor mijn vrouw en kinderen”, legt hij uit. In zijn tijd als zzp’er onderhield Marco contact met oud Merkx Kozijnen-collega Bart van Leijsen. Na een aantal goede gesprekken besloot Marco het ondernemerschap vaarwel te zeggen en terug te keren bij zijn oude liefde: de Kozijnmakers groep. In de winter van 2022 trad hij in dienst bij De Waal Kozijnen.

 

Toekomstgericht

Inmiddels heeft Marco een substantiële rol gespeeld in het bouwen van een brug tussen De Waal Kozijnen en Merkx Kozijnen, het versterken van een productieve wisselwerking. Zijn toekomstplannen blijven ambitieus, hij streeft ernaar een leidinggevende rol op zich te nemen en te blijven groeien. “Projectleiding vind ik erg leuk”, onthult Marco. Ondanks zijn drukke schema blijft hij ook persoonlijk ontwikkelen door middel van een managementopleiding in industrieel bouwen met hout.

Passie in het persoonlijke én professionele leven

Niet alleen op het werk, maar ook thuis timmert Marco graag. “Onlangs heb ik een dakkapel gemaakt voor mijn eigen huis.” Marco weet een evenwicht te vinden tussen zijn passie voor het vak en zijn familieleven. In de veelzijdige wereld van de projectvoorbereider staat één ding centraal: het streven naar perfectie, zowel in het persoonlijke als in het professionele leven.

Lees meer verhalen van De Waal Kozijnen

Onze collega’s vertellen graag meer over hun functies, interesses, hoe het is om bij De Waal te werken en meer!

Verhalen
Twan van Rossum, commercieel manager bij Kozijnmakers BV

Wij denken met u mee

Kosten besparen door nóg efficiënter te werken? Het maximale uit een project halen? De Waal denkt graag actief met u mee.

Meer informatie