Sem Bambacht over zijn baan bij De Waal Kozijnen

Doorzoek de website

Het verhaal van: Sem Bambacht

(Jonge) handjes in de timmerindustrie zijn zeldzaam anno 2024. Gelukkig zijn er nog steeds mensen die hun werkgeluk vinden in de technische sector. Sem Bambacht (18) is zo iemand; hij volgt een leerwerktraject bij De Waal Kozijnen. We spreken met Sem over zijn passie voor houtbewerking, zijn dagelijkse bezigheden en meer.

 

Na de middelbare school besluit Sem een praktische opleiding te gaan volgen. Hij kiest voor de MBO-opleiding Montagemedewerker Houttechniek. Hoe dat zo? “Ik werk gewoon graag met mijn handen”, legt uit hij uit. Ook op de vraag waarom hij juist voor de timmerindustrie – en niet bijvoorbeeld de automotive sector – kiest heeft Sem een duidelijk antwoord. “Dat is iets dat er al vanaf kinds af aan in zit”, vertelt hij. “Als kind vond ik het al leuk om samen met mijn vader te hobbyen. Hij nam mij weleens mee naar zijn werk waar hij liet zien wat je allemaal kunt maken met hout. Dat pakte mij”, aldus Sem.

De appel valt niet ver van de boom

Onze jonge collega uit Brakel geeft zelf al aan dat de houtsnippers hem door de aderen stromen. Dat hij uitgerekend bij De Waal terechtkomt is dan ook geen toeval. Zijn vader Michel werkt namelijk ook bij Kozijnmakers. Hij is teamleider afmontage bij Merkx Kozijnen in Dongen. “Mijn vader is inmiddels al een aantal jaar werkzaam bij Merkx en dat bevalt hem goed. Toen ik een stage zocht vorig jaar, raadde hij aan om eens bij De Waal te informeren.”

Volop variatie

Sem solliciteert, rondt zijn stage af en vervolgt zijn studie. Inmiddels volgt hij een BBL-traject. Eén dag in de week zit hij in de schoolbanken van het Da Vinci College in Wijk en Aalburg. De andere dagen spendeert hij in onze werkplaats, iets dat hem zeer goed bevalt. Evenals vader Michel houdt Sem zich geregeld bezig met (af)montagewerkzaamheden. Zo monteert hij bijvoorbeeld beslag en hangt hij ramen en deuren. “Maar daar blijft het niet bij. Samen met Bert [collega, red.] maak ik de producten gereed voor transport. Na het beglazen sorteren we alles keurig zodat men op de bouw precies ziet welk kozijn bij welk huisnummer hoort. Het werk is lekker afwisselend”, besluit Sem.

Word Sems collega
Sem Bambacht, timmerman bij De Waal Kozijnen

Ambities

Hoewel Sem nog aan het begin van zijn loopbaan staat, weet hij wel al enigszins welke richting hij op wil. “Hetgeen dat ik hier nu doe, doe ik graag. Wél wil ik waarschijnlijk nog niveau 3 gaan doen wanneer ik deze opleiding heb afgerond.” Of het hem leuk lijkt ooit met zijn vader te werken binnen de Kozijnmakers groep? “Ja, op zich wel, mits hij zich niet te veel met mijn werk bemoeit”, sluit hij af met een glimlach en een knipoog.

 

Wij denken met u mee

Kosten besparen door nóg efficiënter te werken? Het maximale uit een project halen? De Waal denkt graag actief met u mee.

Meer informatie