Maarten Honcoop vertelt over zijn loopbaan bij De Waal Kozijnen

Doorzoek de website

Maarten met pensioen: “het wordt wennen, maar ik heb er zin in”

Meer dan 30 jaar was Maarten Honcoop een vaste spil binnen ons team. Afgelopen woensdag reed hij voor de laatste keer naar zijn werkplek: sinds woensdagavond geniet de man uit ons eigen Veen van een welverdiend pensioen. Samen met hem blikken we terug op zijn prachtige loopbaan.

 

“Jij bent geboren in de krullen, krijg ik vaak te horen.” Te midden van de vorige eeuw groeit Maarten op in de timmerfabriek van zijn vader en oom, waar hij de kneepjes van het vak leert. Maartens vader leert hem calculeren en in de jaren die volgen doet de piepjonge calculator ervaring op bij diverse bedrijven in de branche. Maarten: “Nadat ik een tijd in het familiebedrijf werkte, ging ik aan de slag in de interieurbouw. Na een tijdje besloot ik mijn horizon te verbreden. Ik ging werken voor een bouwbedrijf, waar ik Ot (de Waal) leerde kennen. De rest is geschiedenis.”

Aan de slag bij De Waal Kozijnen

Ot de Waal start zijn bedrijf De Waal Kozijnen in 1984. Maarten ondersteunt Ot in de avonduren met calculeren. “Uiteindelijk werden die paar uurtjes een volledige werkdag. Later werden dat er twee, drie, enzovoorts. Voor ik het wist werkte ik fulltime bij De Waal. Ik heb het bedrijf vanaf de grond opgebouwd zien worden en daar een fijne bijdrage aan geleverd door de jaren heen. Dat maakt me trots.”

Toekomst

Deze week is er reden voor niet één, maar twee feestjes in huize Honcoop: morgen (6 november) viert Maarten zijn 68ste verjaardag. Toch is Maarten er zelf erg nuchter onder. “Het wordt wennen om met pensioen te gaan, denk ik. Het was een vreemde gewaarwording afgelopen woensdag. De laatste keer vroeg in de auto naar het werk, de laatste keer pauze en ga zo maar door. Maar genieten ga ik zeker hoor”, knipoogt hij. Maarten vertelt dat hij ondanks zijn pensioen het bewerken van hout niet aan zich voorbij laat gaan. “Ik ben van plan om thuis te blijven knutselen en timmeren.” Ook heeft hij plannen om vrijwilligerswerk te doen, onder andere bij zijn geliefde club vv Achilles Veen. “Daar kijk ik naar uit, zo lang het maar zonder verplichting is. Alles op zijn tijd. Ik ben niet voor niets met pensioen”, glimlacht hij.

Word jij Maartens opvolger? Klik hier!

Toekomst

Wij vertellen Maarten dat mocht hij zich – tussen het hobbyen en vrijwilligerswerk door – tóch vervelen, altijd welkom is voor een kop koffie en een praatje. “Dat moet wel lukken, ik woon namelijk vlakbij”, vertelt hij. “Ik ben benieuwd naar de verdere ontwikkeling van het bedrijf. Ik heb hier altijd met een fijn gevoel gewerkt. Ook mijn ervaring sinds de overname in juni is erg prettig. Ik wens iedereen het allerbeste; de toekomst van De Waal ziet er rooskleurg uit.”

 

Namens team De Waal Kozijnen: wij wensen Maarten ook het allerbeste en danken hem voor zijn inzet en betrokkenheid de afgelopen jaren!

Wij denken met u mee

Kosten besparen door nóg efficiënter te werken? Het maximale uit een project halen? De Waal denkt graag actief met u mee.

Meer informatie