Ruud Roijmans vertelt over zijn verhaal bij De Waal Kozijnen en meer

Doorzoek de website

Het verhaal van: Ruud Roijmans

Afgelopen jaar was hij ruim een maand in Noorwegen, een paar weken in de Pyreneeën en een tijdje in Mont-Saint-Michel. Het tweede halfjaar van 2022 bracht hij voornamelijk door in… Veen. Maak kennis met onze nieuwe collega Ruud!

 

Het is de zomer van 2022 wanneer Ruud er 21 dienstjaren op heeft zitten bij een kozijnfabrikant in Tilburg. Ondanks dat hij goed op zijn plek zit, kriebelt het om toch eens bij een andere organisatie te gaan kijken. In het kader van ‘geen oude schoenen weggooien voor je nieuwe hebt’ zet Ruud – geheel vrijblijvend – zijn LinkedIn profiel op ‘#OpenToWork’, een functie die ervoor zorgt dat werkgevers en recruiters eenvoudig bij zijn profiel uit kunnen komen. De Waal Kozijnen zoekt op dat moment een werkvoorbereider met ervaring in de kunststof kozijnindustrie. Al snel komt Ruud in beeld. Ruud: “De Waal benaderde mij via LinkedIn. Er werd verteld dat ze iemand zochten om de (kunststof) werkvoorbereiding te versterken. Ik dacht op dat moment bij mezelf: praten kan altijd.” Na enkele goede gesprekken loopt Ruud een dag mee gedurende de nazomer. “Dat was een heel positieve ervaring. Het was op dat moment dat ik definitief dacht: het is tijd voor iets anders.” Hij hakt de knoop door en treedt in dienst.

Ruud Roijmans De Waal Kozijnen Veen Merkx Kozijnen Dongen Kozijnmakers

Wisselwerking

De komst van Ruud geeft extra volume aan het Verhaal van De Waal. Zijn ervaring met kunststof fabricaten zorgt namelijk voor optimalisatie van onze werkvoorbereiding. De 53-jarige collega uit Reusel over zijn functie: “Veel van mijn collega’s bij De Waal hebben meer affiniteit met houten kozijnen, vanwege de bedrijfshistorie.* Bij mij is het net andersom: ik heb meer kennis en ervaring op het gebied van kunststof kozijnen. Ik werkte bij mijn vorige werkgever met dezelfde profielen en ken het product van A tot Z.  Ik ben blij dat ik de aanvulling kan bieden die nodig was.” Ruud vervolgt: “Hoewel ik hier nog niet heel lang werk, is het mij al wel duidelijk wat de kracht van De Waal is. Ons kantoorteam is relatief klein en dat zorgt ervoor dat we snel kunnen schakelen. We ondersteunen elkaar op alle fronten. Daar ben ik ontzettend blij om, dat miste ik de laatste jaren bij mijn vorige werkgever een beetje. Daar hield ik mij enkel en alleen bezig met de werkvoorbereiding. Bij De Waal is mijn werkdag veel gevarieerder. Van het opstellen van offertes tot het inmeten van kozijnen en van een stukje klantcontact tot technische ondersteuning: het werk is hier erg alomvattend.”

*De Waal Kozijnen produceerde tot enkele jaren terug alleen houten producten.

Uitdaging

Dat Ruud behoefte heeft aan afwisseling en nieuwe uitdagingen, komt ook in zijn privéleven terug. Ruud is lid van de vrijwillige brandweer en is een fanatieke motorrijder. Zo nu en dan ontsnapt hij aan het dagelijks leven op zijn tweewieler. “En dat vind ik heer-lijk”, vertelt hij enthousiast. “Afgelopen jaar bezocht ik de benodigde plaatsen. Met Pasen ben ik in Mont-Saint-Michel (Frankrijk) geweest, een plaats die onderdeel is van de UNESO-werelderfgoedlijst. Daarnaast heb ik getoerd door de Pyreneeën en ben ik vier weken in Noorwegen geweest. Ik vind het prachtig om van de vrije natuur te genieten. Het is dan alleen mijn motor, mijn tentje en ik.” Ruud sluit af: “Maar uiteraard moet er ook gewerkt worden. En dat doe ik – net als toeren op de motor – het liefst in een prettige omgeving. Het is fijn dat De Waal zo’n omgeving biedt.”

Lees meer verhalen van De Waal Kozijnen

Onze collega’s vertellen graag meer over hun functies, interesses, hoe het is om bij De Waal te werken en meer!

Verhalen

Wij denken met u mee

Kosten besparen door nóg efficiënter te werken? Het maximale uit een project halen? De Waal denkt graag actief met u mee.

Meer informatie