Twan van Rossum vertelt over zijn verhaal bij De Waal Kozijnen

Doorzoek de website

Het verhaal van: Twan van Rossum

Maak kennis met de nieuwe commercieel manager van Kozijnmakers: Twan van Rossum. Onze aanstaande collega uit Den Bosch treedt vrijdag 1 september in dienst. Slechts één dag later viert hij zijn 54ste verjaardag. Genoeg om naar uit te kijken dus. Samen met Twan blikken we terug op zijn loopbaan én vooruit op zijn nieuwe functie. 

 

Twan is een doorgewinterde professional binnen de timmerindustrie. Hij begon ooit in de machinale tak, belandde op kantoor in de rol van werkvoorbereider om vervolgens zijn aandacht te vestigen binnen de verkoop. De (nog) 53-jarige Bosschenaar is een man van veel woorden, maar legt in dit interview zo beknopt mogelijk uit hoe zijn loopbaan gevormd werd.

“Toen ik mijn vrouw Monique leerde kennen kwam ik in aanraking met de timmerindustrie. Haar vader had een timmerbedrijf, waar ik aan de slag ging. Destijds deed ik van alles. Van spuiten tot afmonteren tot het leren maken van een compleet kozijn.” Na verloop van tijd kwam Twan op kantoor terecht. Hij startte met calculeren, werk voorbereiden en het vullen van softwareprogramma Groeneveld.

Twan van Rossum, commercieel manager bij Kozijnmakers BV

Een andere richting

Na veranderingen binnen de directie besloot Twan op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. In de jaren die volgden vervulde hij diverse rollen bij grote namen in de timmerindustrie. Geen job-hoppen, overigens. Als het aan onze nieuwe collega had gelegen, was hij langer bij sommige bedrijven gebleven, maar de economische recessie van circa vijftien jaar geleden dacht daar anders over.

Uiteindelijk kwam Twan bij TimmerSelekt Doornenbal, waar hij in totaal bijna twaalf jaar werkzaam is geweest. “Doornenbal was erg innovatief in de wereld van de timmerindustrie. De voormalige eigenaar was een soort Willy Wortel. Hij richtte de TimmerSelekt groep op, werkte met verschillende alternatieve houtsoorten, liep voorop in het FSC-gebeuren en meer.” Bij Doornenbal belandde Twan uiteindelijk in een volledig commerciële functie.

Overstap naar Kozijnmakers

Eerder dit jaar kwam Twan in contact met de directie van de Kozijnmakers groep. De directieleden vertelden hem over hun visie en ambities, iets wat hem erg aansprak. “Maar ik had het bij Doornenbal erg goed naar mijn zin, dus ik heb alles heel goed laten bezinken. Het was niet dat ik van de ene op de andere dag besloot de overstap te maken.” Na meermaals goed contact met de Kozijnmakers-directie én bezoeken aan de fabrieken hakte Twan de knoop door: hij trad in dienst bij de Kozijnmakers groep.

 

Groeien

“Mijn doel is de bestaande relaties in stand te houden en anderen bekend te maken met alles wat de Kozijnmakers groep te bieden heeft”, besluit Twan wanneer hem gevraagd wordt naar zijn toekomstplannen. “Ik wil, samen met mijn collega’s natuurlijk, een optimale bijdrage leveren aan de groeiambities van dit bedrijf. Merkx Kozijnen levert hoogwaardige kozijnen door traditioneel vakmanschap te combineren met een geavanceerd machinepark. De Waal Kozijnen is al bijna veertig jaar specialist in zowel houten als kunststof kozijnen, projecten, onderhoud, renovatie en nieuwbouw. De twee bedrijven samen vormen de perfecte fundering voor toekomstige groei.”

Twan sluit af: “Ik kijk uit naar ontmoetingen met nieuwe en bekende opdrachtgevers in het hele land. Interesse? Neem gerust contact met mij op. Dat kan per mail via t.vanrossum@kozijnmakers.nl of per telefoon: 06 31 90 89 72.”

Lees meer verhalen van De Waal Kozijnen

Onze collega’s vertellen graag meer over hun functies, interesses, hoe het is om bij De Waal te werken en meer!

Verhalen

Wij denken met u mee

Kosten besparen door nóg efficiënter te werken? Het maximale uit een project halen? De Waal denkt graag actief met u mee.

Meer informatie